top of page
kefalonia.jpg

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

SCROLL DOWN

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, ένα νησί όπου η φύση και η ιστορία συναγωνίζονται αιώνες ποιο από τα δύο θα προικίσει περισσότερο αυτόν το τόπο.

 

Ένα νησί που σε μαγνητίζει και σε προσκαλεί να γνωρίσεις τους ατελείωτους κόλπους της, τις εκπληκτικές παραλίες και τα δαντελωτά ακρογιάλια.

 

Ένα νησί γεμάτο μυστήριο, όπου οι αντιθέσεις ήρεμης και άγριας φύσης, με την μοναδική στον κόσμο Μαύρη Ελάτη και η αλλεπάλληλη αλλαγή τοπίου συνθέτουν μια σπάνια εικόνα ομορφιάς.

 

Το οξύ φιλελεύθερο πνεύμα των Κεφαλονητών, των προσκολλημένων στον Άγιο Γεράσιμο Άγιο και προστάτη τους, των αιωνίων ταξιδευτών, λάτρεις της αναζήτησης και της θάλασσας, σε συνδυασμό με μια βαθειά έκφραση Ελληνικότητας δημιούργησαν έναν ιδιότυπο πολιτισμό που διατηρείται και διαφυλάσσεται αναλλοίωτος.

Παραδοσιακά προϊόντα, χοροί, καντάδες και "Αριέτες", αρχιτεκτονική καμπαναριών και οικοδομημάτων, ποίηση και γλώσσα φέρουν την σφραγίδα αυτής της εντυπωσιακής και μοναδικής κληρονομιάς.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Το Αργοστόλι είναι πρωτεύουσα του Δήμου Αργοστολίου. Αποτελεί την πρωτεύουσα και το κέντρο δραστηριοτήτων του νησιού από το 1757, οπότε υπήρξε σημαντική μετακίνηση πληθυσμού από την παλαιά πρωτεύουσα, τον Άγιο Γεώργιο, με σκοπό την εκμετάλλευση των εμπορικών δυνατοτήτων του κόλπου της περιοχής. Κατά την απογραφή του 2011 είχε 9,748 κατοίκους.

press to zoom
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΔΑΦΝΟΥΔΙ"
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΔΑΦΝΟΥΔΙ"

Το Δαφνούδι είναι μια παραλία που βρίσκεται κοντά τα Αντυπάτα Ερίσσου. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο. Είναι μία από τις πιο μαγευτικές παραλίες του Ιονίου σε ένα πολύ ιδιαίτερο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

press to zoom
ΧΩΡΙΟ "ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ"
ΧΩΡΙΟ "ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ"

Τα Κουρκουμελάτα είναι ένα από τα πιο όμορφα, καλαίσθητα, γραφικά κι εντυπωσιακά χωριά της Κεφαλονιάς, το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λόγω της όμορφης θέας και της εξαιρετικής ρυμοτομίας του, ενώ έχει αναφερθεί και από πολλούς ως Η "Ελβετία" των Επτανήσων. Στο συγκεκριμένο χωριό κάθε χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι φιλοξενείται μεγάλος αριθμός συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων τις οποίες τουρίστες αλλά και ντόπιοι σπεύδουν να παρακολουθήσουν.

press to zoom
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Ο Άγιος Γεράσιμος ο Νοταράς είναι άγιος της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και γνωστός ως πολιούχος άγιος της Κεφαλονιάς. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας το 1506.

press to zoom
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΠΕΣΑΔΑΣ"
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΠΕΣΑΔΑΣ"

Η Πεσσάδα διαθέτει δυο πανέμορφες παραλίες, τη Βρύση και την Άμμο, με την τελευταία να κλέβει την παράσταση χάρη στην ολόλευκη, σαν πούδρα άμμο της και τα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά της που “αγκαλιάζονται” αρμονικά από τα βράχια, συνθέτοντας ένα απίστευτο τοπίο.

press to zoom
ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ
ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ

Το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλ

press to zoom
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΞΙ"
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΞΙ"

Το Ξι είναι παραλία της Κεφαλλονιάς. Βρίσκεται νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Σημαντικό χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το κόκκινο-κεραμιδί χρώμα της άμμου. Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη παραλία.

press to zoom
ΠΛΑΤΕΙΑ "ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ"
ΠΛΑΤΕΙΑ "ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ"

Η Πλατεία και το Άγαλμα του Παναγή Βαλλιάνου βρίσκονται στο κέντρο του Αργοστολίου. Η πλατεία Βαλλιάνου είναι πλακόστρωτη με πολλά δέντρα και φοίνικες.

press to zoom
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΜΥΡΤΟΣ"
ΠΑΡΑΛΙΑ "ΜΥΡΤΟΣ"

Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος είναι μια παραλία στη Κεφαλονιά. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

press to zoom
1/2
apollon-epigrafi_edited.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Apollon Palace
Boutique Hotel Kefalonia

Μεταξάτα, 28 100 Κεφαλονιά

Τηλ.: 26710 42004, 26710 42022

Κιν.: 697 2439485

Email: apollon-palace@hotmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

  • TripAdvisor
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Στιγμιότυπο 2022-02-09, 7.39_edited.jpg
bottom of page